watermark logo

2 Views· 01 October 2022

Bir Gün İçin Taş Devrinde Yaşasaydınız Hayat Nasıl Olurdu?

Advertisement

Advertise With Vidude


valentinmahome
Subscribers

Bir sabah uyandığınızı ve elektriğin, internetin, paranın ve gidilecek bir işin ya da okulun olmadığını hayal edin. Hiç alışkın olmadığınız bir durum! Hatta kendi evinizde bile değilsiniz çünkü sihirli bir şekilde taş devri'ne ışınlanmışsınız. Peki acaba bundan sonra neler olabilir?

Tabii ki, ilk tepkiniz şoke olmak, ama bu kısmı atlayacağız. İlk önce etrafa bir bakalım. Burası ailenizle yaşadığınız mağara. Hayvan derileriyle kaplanmış kendinize ait bir uyku alanınız var. Bunun yanında, mamut dişleri ve kaburgalarıyla desteklenen, yağmurdan korunmak için üzerinde hayvan derisi bulunan ilkel bir kulübede de yaşayabilirdiniz. Taş Devri insanlarının tuvalet ihtiyaçlarını nerede giderdiklerini merak ediyorsanız, bunun açık havada herhangi bir yer olduğunu görünce hiç şaşırmayın



Zaman bilgileri:

Bugünkü kıyafetiniz 1:10

Taş Devri'nde nasıl görünürdünüz 2:22

Kahvaltı zamanı! 02:48

Taş Devri aletleri 3:59

Avlanmaya çıkmak üzeresiniz! 05:09

Taş Devrinde Balık tutma 8:01



#taşdevri #mağarainsanları #olumlubak



ÖZETLER:

- O zamanlar insanlar, avladıkları hayvanların derilerini basit bir şekilde ve sert haliyle altlarına örterlerdi. Deriyi esnetmek için dişleriyle çiğnemek zorunda kalırlardı.

- Peki ya ayakkabılar? Bilim insanları ayakkabıların yaklaşık 40.000 yıl önce ortaya çıktığına inanıyor.

- Eski insanlar, yaşamak için bulabilecekleri en güvenli yerlerdeki mağaraları seçtiler veya kulübeler inşa ettiler.

- Gördünüz mü, modern halinizden o kadar da farklı değilsiniz. Yalnızca saçınız darmadağınık ve yediğiniz şeyler sert olduğu için çeneniz daha bir gelişmiş ve boyunuz birkaç cm daha kısa olabilir.

- Şimdi kahvaltı yapma zamanı! Neyse ki, akşam yemeğinden yumurta ve yabani meyveler kalmış.

- Neyse ki, Buz Devri çoktan geçti, bu yüzden hava ılık ve her yer yemyeşil. Bu iyi, çünkü bu sayede farklı yenilebilir bitkiler, kabuklu ve kabuksuz meyveler ve yabani tahıllar bulabilirsiniz.

- Taş Devri insanları genellikle 20-50 kişilik gruplar halinde bir araya gelirlerdi ve hayatta kalmada birbirlerine yardım ederlerdi.

- Tahılları kabuklarından ayırmak için taş bir kase ile öğütme taşını alın ve taneleri öğütün. Şimdi, ezilmiş taneleri suyla karıştırırsanız, yulaf lapası elde edeceksiniz.

- Taş Devri insanlarının hayatta kalmalarının sebebi, hemen hemen her şeyi birlikte yapmalarıydı, o halde siz de komşularınızı çağırın ve hazırlanın.

-O zamanın insanları nasıl iletişim kuruyorlardı? Taş Devrinin başlangıcında insanlar korkularını, sevinçlerini, acılarını ifade etmek ya da başkalarını yaklaşan bir tehlike hakkında uyarmak için farklı çığlıklar atar ve el hareketleri kullanırlardı.

- Hayvanları yere sermek için kullanılan ilk ve en ilkel şeyler, ucu sivriltilmiş uzun tahta çubuklar ve sadece büyük bir taştı.

- O zamanlar iki temel avlanma tekniği vardı. İlki çok zaman alıyordu ama daha güvenliydi. Bunun için hayvanların su içmeye gittiği yerin etrafına dev bir çukur kazmanız gerekiyordu.

- Diğer bir teknik ise, hayvanı kovalayıp onu dışarı çıkmasının mümkün olmadığı çamur ve su kanallarına girmeye zorlamaktı.

- Balık ağları ağaç kabuğu ve otlardan yapılırdı. Arkeologların bulduğu en eski balık ağı M.Ö 8300 yıllarına dayanıyor.

- Taş Devri hayatı hiç mi hiç kolay değildi. Fakat yine de, insanların bazı eğlenceleri vardı. Hayır, lunaparklara ya da sinemaya gidemezdiniz. Fakat kuş kemikleri ve mamut dişlerinden yapılan flütlerle müzik yaparak vakit geçirebilirdiniz.

-----------------------------------------------------------

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet Kizlar: https://is.gd/9e6Ptf
GERÇEK HİKAYELER: https://is.gd/HpUYgh

Müzik, Epidemic Sound: https://www.epidemicsound.com/

Stok malzemeleri (fotoğraflar, çekimler ve diğer):
https://www.depositphotos.com
https://www.shutterstock.com
https://www.eastnews.ru

Show more


Up next

Advertisement

Advertise With Vidude


0 Comments